Vetlanda Filmstudio

Film ska ses tillsammans och på bio!

Verksamhetsberättelse 2016
(Den ekonomiska redogörelsen finns nedanför.)

Filmstudio Vetlanda är inne på sitt 13:e verksamhetsår och målsättningen är fortfarande att visa kvalitetsfilm med bred geografisk spridning. Under våren visades sju filmer och likaså under hösten. Filmerna visades varannan torsdag klockan 18:30 på Sagabiografen i Vetlanda.

Från och med hösten höjdes medlemsavgiften till 250 kronor. Ungdomar under 20 betalar 150 kr och även trefilmskorten kostar 150 kr. Axet-medlemmar, både yrkesverksamma och pensionerade sådana, har 20 kronors rabatt. Medlemskort till visningarna kunde köpas dels på Turistbyrån och dels innan visningarna. Turistbyrån tog ut en högre administrationsavgift i och med att medlemsavgiften höjdes. Nytt för hösten var att man kunde swisha pengar . Det var uppskattat. Varje medlem fick ta med en gäst vilket markerades med ett kryss på baksidan av medlemskortet.

Efter årsmötet i mars så består styrelsen av Anna Molldius som ny ordförande och Cecilia Sanne som vice ordförande. Gunilla Hultberg, sekreterare samt Jan Steffen och Margareta Adolfsson, båda ledamöter, omvaldes. Gert Westerdahl avgick som kassör och efterträddes av Peer Åke Göransson. Ny ledamot blev Lena Lander. Styrelsen har under året haft nio protokollförda sammanträden. Föreningen disponerade även i år Medborgarskolans lokaler tvärs över gatan till bion.

Marknadsföring skedde via affischer och program som satts upp och fördelats på skolor och andra lämpliga ställen. Föreningen har en anslagstavla vid biblioteket. Inför första visningen, både på våren och hösten skyltade föreningen med filmaffischer och andra filmrelaterade saker i bibliotekets fönster. Såväl i Vetlanda posten som i evanemangskalendern har föreningen synts. Även via facebook och numera även instagram gjorde föreningen reklam för sin verksamhet. Aktiviteten med likes och kommentarer ökade markant under året, vilket är roligt. På facebooksidan lades det också ut en påminnelse inför de olika föreställningarna samt trailers och tips på till exempel filmfestivaler och sevärda filmer och tv-serier. På föreningens hemsida lades det ut program och filmtrailers. Innan varje visning så visar vi att det är filmstudion som är i Sagabiografen med vår fina beachflagga!

Nytt för året var att föreningen deltog med ett vackert dekorerat bord under Vetlandafesten den 18:e maj . Det delades ut flyers på stan och det fanns en folder med information om föreningen. Det fanns möjlighet att vinna filmer i ett lotteri och att svara på kluriga frågor i ett filmquiz. Högsta vinsten i quizet var ett medlemskap under hösten och vann gjorde David Toll. Alla lotter såldes.

Under fem dagar i början av juni så deltog Cecilia, Gunilla och Anna i förhandsvisningar i Filmhuset i Stockholm. Det var intressant och gav många tillfällen till diskussioner med andra filmstudior.

Ett återkommande inslag efter varje filmvisning har varit eftersnack på The old barn som ger föreningens medlemmar 10 procents rabatt på valfri rätt på menyn. Deltagandet har varierat från fyra till tio personer per gång. Även i år lyckades vi pricka in Näsbykörens efterfest och fick njuta av skönsång.

Till den sista filmen för hösten, som var den palestinska filmen Idol, bjöd föreningen in SFI-elever från Lärcentrum och sva-elever från Njudungsgymnasiet i ett försök till integration. Som vanligt vid de sista föreställningarna för våren och hösten så minglades det efter filmen med säsongsanpassad dryck och tilltugg. Vid jul lottades det dessutom ut böcker, filmer och ett filmquiz.

Vi har under året haft fortsatt gott samarbete Kultur- och Fritidsnämnden och Axet samt sponsrats ekonomiskt av Café Cecil, MAXI, SEB och fått lotterivinster från Björns Bokhandel. Nya sponsorer är Vallsjöhus och Sapa.

Vetlanda 2017-02-02

Anna Molldius
ordförande
Filmstudio Vetlanda

Ekonomisk redogörelse